Суп із броколі

Наш найкращий суп із броколі готується зі свіжої броколі, моркви та зелені для чудово корисної, ароматної страви, яка одночасно зігріє та покращить тіло… ідеально підійде в сирий зимовий вечір чи бадьорий весняний день! Подавайте з шматочками теплого хліба.
Ми використовуємо свіжий базилік та чебрець, але можна використовувати і сушені трави. І якщо у вас немає їх усіх (або ви не хочете купувати їх усі), додайте те, що хочете.
Це чудовий спосіб використовувати свіжу броколі з вашого саду!
Для тих, хто зацікавлений, ви також можете перетворити це на суп із броколі та сиру. Перед подачею супу додайте дві чашки тертого гострого сиру чеддер до однорідності (приблизно 1-2 хвилини). Подавати в гарячому вигляді.

Інгредієнти

  • 2 склянки води
  • 4 чашки нарізаної свіжої броколі
  • 1 стакан нарізаної моркви
  • 1 стебло нарізаної селери
  • 1/2-1 склянки подрібненої цибулі
  • 6 столових ложок масла або маргарину
  • 6 столових ложок борошна
  • 3 склянки курячого бульйону або води
  • 2 склянки молока
  • 1 столова ложка подрібненої свіжої петрушки (або 1 чайна ложка сушеної)
  • 1 чайна ложка солі
  • 4 листя базиліка, подрібнених (або 1/2 чайної ложки сушеного базиліка)
  • 3-4 гілочки чебрецю, нарізані (або 1/4 чайної ложки сушеного чебрецю)
  • грінки, для гарніру (за бажанням)

Приготування

  • Доведіть воду до кипіння. Додайте броколі, моркву та селеру; кип'ятити 2-3 хвилини. Відкладіть овочі.
  • У цій же посудині обсмажити на повільному вогні на вершковому маслі подрібнену цибулю до м’якості, періодично помішуючи (приблизно 4 хвилини).
  • Додати борошно, безперервно збиваючи близько 4 хвилин, щоб утворилася однорідна паста. (Збиваючи, щоб уникнути пригорання.) Тримайте на слабкому вогні.
  • Поступово додайте бульйон (або воду) і молоко, постійно помішуючи, щоб все змішалося. Довести до кипіння; кип'ятити і помішувати 1 хвилину. Додайте овочі (броколі, морква, селера). Додайте петрушку, сіль і чебрець. Зменшити тепло; накрийте кришкою і тушкуйте протягом 30-40 хвилин, поки овочі не стануть м’якими і смаки не поєднаються.
  • Додати подрібнений чебрець та базилік. (Якщо використовуєте сухі трави, додайте приблизно 1/2 чайної ложки базиліка та 1/4 чайної ложки чебрецю.)
  • Якщо не подавати суп відразу, вимкніть плиту і накрийте суп кришкою.
  • Розлийте суп по тарілках і за бажанням прикрасьте грінками.