18 квітня, 2024
Наш найкращий суп із броколі готується зі свіжої броколі, моркви та зелені для чудово корисної, ароматної страви, яка одночасно зігріє та покращить тіло… ідеально підійде в сирий зимовий вечір чи бадьорий весняний день! Подавайте з шматочками теплого хліба.
Ми використовуємо свіжий базилік та чебрець, але можна використовувати і сушені трави. І якщо у вас немає їх усіх (або ви не хочете купувати їх усі), додайте те, що хочете.
Це чудовий спосіб використовувати свіжу броколі з вашого саду!
Для тих, хто зацікавлений, ви також можете перетворити це на суп із броколі та сиру. Перед подачею супу додайте дві чашки тертого гострого сиру чеддер до однорідності (приблизно 1-2 хвилини). Подавати в гарячому вигляді.
Інгредієнти
- 2 склянки води
- 4 чашки нарізаної свіжої броколі
- 1 стакан нарізаної моркви
- 1 стебло нарізаної селери
- 1/2-1 склянки подрібненої цибулі
- 6 столових ложок масла або маргарину
- 6 столових ложок борошна
- 3 склянки курячого бульйону або води
- 2 склянки молока
- 1 столова ложка подрібненої свіжої петрушки (або 1 чайна ложка сушеної)
- 1 чайна ложка солі
- 4 листя базиліка, подрібнених (або 1/2 чайної ложки сушеного базиліка)
- 3-4 гілочки чебрецю, нарізані (або 1/4 чайної ложки сушеного чебрецю)
- грінки, для гарніру (за бажанням)
Приготування
- Доведіть воду до кипіння. Додайте броколі, моркву та селеру; кип'ятити 2-3 хвилини. Відкладіть овочі.
- У цій же посудині обсмажити на повільному вогні на вершковому маслі подрібнену цибулю до м’якості, періодично помішуючи (приблизно 4 хвилини).
- Додати борошно, безперервно збиваючи близько 4 хвилин, щоб утворилася однорідна паста. (Збиваючи, щоб уникнути пригорання.) Тримайте на слабкому вогні.
- Поступово додайте бульйон (або воду) і молоко, постійно помішуючи, щоб все змішалося. Довести до кипіння; кип'ятити і помішувати 1 хвилину. Додайте овочі (броколі, морква, селера). Додайте петрушку, сіль і чебрець. Зменшити тепло; накрийте кришкою і тушкуйте протягом 30-40 хвилин, поки овочі не стануть м’якими і смаки не поєднаються.
- Додати подрібнений чебрець та базилік. (Якщо використовуєте сухі трави, додайте приблизно 1/2 чайної ложки базиліка та 1/4 чайної ложки чебрецю.)
- Якщо не подавати суп відразу, вимкніть плиту і накрийте суп кришкою.
- Розлийте суп по тарілках і за бажанням прикрасьте грінками.