18 квітня, 2024
Це найкращий курячий суп, коли вам хочеться комфортної їжі або вам погано. Часник, цибуля та овочі зміцнюють імунітет, зменшують запалення та борються із застудою!
Інгредієнти
- 4 літри холодної води
- 1 2-кг курка, нарізана четвертинками
- 2 зубчики часнику, очищені і подрібнені
- 1 середня цибулина, очищена і нарізана четвертинками
- 2 середні моркви, очищені і нарізані
- 2 стебла селери, нарізати
- 4-5 стебел петрушки
- 1 лавровий лист
- 2 чайні ложки солі
- 1/2 чайної ложки свіжомеленого чорного перцю
- дрібно нарізаний кріп, для начинки (за бажанням)
Приготування
- Відміряйте воду у велику каструлю для супу та додайте всі інгредієнти. Повільно доведіть до кипіння на середньому вогні, потім зменшіть вогонь і варіть 3 години.
- Зняти з вогню і остудити. Зніміть жир з поверхні і процідіть суп. Промийте каструлю з супом і поверніть у каструлю проціджений бульйон.
- Вийміть і викиньте лавровий лист і петрушку.
- Подрібніть моркву, селеру та часник і додайте їх у суп. Курку очистити від шкіри і кісток, м’ясо нарізати і додати в суп. (Якщо куряче м’ясо повністю розвалилося, це теж нормально; просто використовуйте як є, видаливши кістки.)
- Нагрійте та приправте за смаком сіллю та перцем. За бажанням зверху посипати подрібненим кропом.