18 квітня, 2024
У нашому крем-супі із зеленого горошку всього сім інгредієнтів. Його красивий весняний колір ідеально підходить для сезону. Ніжний зелений горошок і кремова текстура пропонують ідеальний баланс комфорту та поживності. Насолоджуйтесь цим супом окремо зі свіжим хлібом або як закуску до особливої весняної страви!
Приготуйте зі свіжого гороху з вашого саду або замороженого горошку.
Прикрасьте вершками або листочком м’яти для додаткової нотки елегантності.
Інгредієнти
- 3 столові ложки несолоного вершкового масла
- 1 солодка цибулина, дрібно нарізана
- 5 склянок курячого бульйону або звичайної води
- 4 склянки гороху
- 1 картоплина для запікання, очищена і нарізана кубиками
- 1/2 чайної ложки солі, плюс ще за смаком
- 1/4 склянки густих або збитих вершків
- свіжомелений чорний перець за смаком
- дрібно тертий сир Пармезан для прикраси
Приготування
- У каструлі на середньому вогні розтопити масло. Додайте цибулю і готуйте, частково накривши кришкою, 10 хвилин або поки цибуля не стане м’якою.
- Додати курячий бульйон або воду, горошок, картоплю і сіль.
- Довести до кипіння. Зменшіть вогонь, накрийте кришкою і тушкуйте 7-8 хвилин або поки горох не стане м’яким. Зняти з вогню.
- За допомогою шумівки перемістіть трохи гороху в блендер або кухонний комбайн. (Блендер має бути заповнений не більше ніж на одну третину.) Додайте достатньо рідини, щоб покрити.
- Обробіть до однорідності, потім перекладіть у миску. Повторіть для решти суміші. Збережіть кілька горошин для гарніру. (У вас буде більше бульйону, ніж вам потрібно, і це добре. Просто залиште його в каструлі.)
- Поверніть горохову суміш у каструлю, додайте жирні вершки та перемішайте. Злегка розігрійте суп.
- Спробуйте на смак і за бажанням додайте перець і сіль.
- Подавайте до столу в гарячому вигляді, пасеруючи сир і горошок.