Крем-суп із горошку

У нашому крем-супі із зеленого горошку всього сім інгредієнтів. Його красивий весняний колір ідеально підходить для сезону. Ніжний зелений горошок і кремова текстура пропонують ідеальний баланс комфорту та поживності. Насолоджуйтесь цим супом окремо зі свіжим хлібом або як закуску до особливої весняної страви!
Приготуйте зі свіжого гороху з вашого саду або замороженого горошку.
Прикрасьте вершками або листочком м’яти для додаткової нотки елегантності.

Інгредієнти

  • 3 столові ложки несолоного вершкового масла
  • 1 солодка цибулина, дрібно нарізана
  • 5 склянок курячого бульйону або звичайної води
  • 4 склянки гороху
  • 1 картоплина для запікання, очищена і нарізана кубиками
  • 1/2 чайної ложки солі, плюс ще за смаком
  • 1/4 склянки густих або збитих вершків
  • свіжомелений чорний перець за смаком
  • дрібно тертий сир Пармезан для прикраси

Приготування

  • У каструлі на середньому вогні розтопити масло. Додайте цибулю і готуйте, частково накривши кришкою, 10 хвилин або поки цибуля не стане м’якою.
  • Додати курячий бульйон або воду, горошок, картоплю і сіль.
  • Довести до кипіння. Зменшіть вогонь, накрийте кришкою і тушкуйте 7-8 хвилин або поки горох не стане м’яким. Зняти з вогню.
  • За допомогою шумівки перемістіть трохи гороху в блендер або кухонний комбайн. (Блендер має бути заповнений не більше ніж на одну третину.) Додайте достатньо рідини, щоб покрити.
  • Обробіть до однорідності, потім перекладіть у миску. Повторіть для решти суміші. Збережіть кілька горошин для гарніру. (У вас буде більше бульйону, ніж вам потрібно, і це добре. Просто залиште його в каструлі.)
  • Поверніть горохову суміш у каструлю, додайте жирні вершки та перемішайте. Злегка розігрійте суп.
  • Спробуйте на смак і за бажанням додайте перець і сіль.
  • Подавайте до столу в гарячому вигляді, пасеруючи сир і горошок.